Omwonenden Floriadeterrein vrezen uitlaatgassen

ALMERE • Do 18 november 2021 | 6:24 • Donderdag 18 november 2021 | 6:24

Omwonenden van het Floriadeterrein vrezen voornamelijk voor de uitlaatgassen van de bezoekers die komend voorjaar met de auto komen. Ook zijn er vragen over de beveiliging op het evenement. Dat bleek woensdagavond tijdens een speciale digitale bijeenkomst vanuit het stadhuis van Almere.

Omwonenden konden vanuit huis vragen stellen aan deskundigen. Eén van de onderwerpen was de evenementenvergunning. "Die is belangrijk voor het houden van de evenementen", vertelt Stephan van Dongen namens de gemeente. "We toetsen onder meer op veiligheid, gezondheid en bescherming van het milieu". De bedoeling is dat er ook speciaal gelet wordt op de belangen van omwonenden.

Die omwonenden hadden ook vragen over geluidshinder en luchtvervuiling. "Daar is heel goed naar gekeken", zegt Van Dongen. "Als men vragen heeft dan kunnen we de Floriade BV verzoeken om het plan aan te passen. Of wij kunnen voorschriften verbinden om die zorg verder weg te nemen."

Meer bezoekers komen met de auto
Omdat de verwachting is dat er minder mensen met de trein komen en meer met de auto zijn omwonenden bang voor meer luchtvervuiling. Floriade-stedenbouwkundige Ria van Dijk kan die vrees wel begrijpen. "De Floriade doet heel erg z'n best om mensen zo veel mogelijk met het OV te laten komen", zegt ze. Toch denkt Van Dijk dat veel bezoekers de auto zullen nemen. "Aan de andere kant: we hebben als stad zo'n geweldig groot evenement."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel