Verdere daling van aantal WW-uitkeringen

FLEVOLAND • Do 18 november 2021 | 11:50 • Donderdag 18 november 2021 | 11:50

Het aantal mensen met een werkloosheidsuitkering (WW-uitkering) is in Flevoland opnieuw gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het UWV. Afgelopen oktober werden in deze provincie 5.818 WW-uitkeringen verstrekt, dat zijn er 213 minder dan in september. Het gaat om een daling van 3,5 procent. Dat is iets minder dan de landelijke daling van 4,5 procent.

Urk is binnen de provincie de koploper wat betreft de afname in WW-uitkeringen. Daar was er een daling van 6,1 procent ten opzichte van de maand ervoor. Daarna volgt Zeewolde met 5,6 procent en Noordoostpolder met 5,1 procent. De kleinste daling was in Dronten met 1,6 procent.

Qua leeftijd zijn de grootste groep Flevolanders met een WW-uitkering tussen de 27 en 50 jaar oud. De daling van uitkeringen was het grootst in de schoonmaaksector, het onderwijs en in de horeca- en catering.

Bijna dertig procent minder dan een jaar eerder
Als je de cijfers van oktober van dit jaar vergelijkt met dezelfde maand in 2020 is er een daling van 29,6 procent in Flevoland. 2.446 Flevolanders krijgen sindsdien geen WW-uitkering meer. Landelijk was er een afname van 28,4 procent.

De uitkeringsinstantie heeft op een rij gezet waar de meeste kansen voor werkzoekenden liggen. In Flevoland zijn dat 110 beroepen, waarvan ruim de helft in de techniek. Door de afname van WW-uitkeringen en toename van vacatures is het volgens het UWV moeilijker voor werkgevers om personeel te vinden.

WW-uitkeringen per gemeente
Binnen Flevoland worden procentueel de meeste WW-uitkeringen verstrekt binnen Almere (2,9 procent) en Lelystad (2,7 procent). Op Urk zijn de minste uitkeringsgerechtigden, namelijk 0,6 procent.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel