Tijdelijke pop-up vaccinatielocatie in Flevoziekenhuis en St Jansdal

ALMERE • Do 18 november 2021 | 11:19 • Donderdag 18 november 2021 | 11:19

In het Flevoziekenhuis in Almere en het ziekenhuis St Jansdal in Lelystad komen tijdelijke pop-up vaccinatielocaties voor patiënten die zich nog niet hebben laten vaccineren. Vanaf maandag kunnen mensen zonder afspraak in Almere terecht voor hun eerste prik tegen het coronavirus. Het ziekenhuis in Lelystad wil de pop-up begin december rond hebben.

De vaccinatielocatie is een gezamenlijk initiatief van GGD Flevoland en de ziekenhuizen. Zij hopen dat mensen zich alsnog laten vaccineren na hun afspraak in het ziekenhuis. Beide partijen hopen dat corona daarmee beter onder controle blijft en de ziekenhuiszorg niet uitgesteld hoeft te worden. De tijdelijke locatie in Almere wordt ingericht op de begane grond van het ziekenhuis en is geopend van 09.00 tot 16.00 uur.

Infectioloog dr. Ouafae Karimi van het St Jansdal hoopt dat door deze service mensen alsnog een prik laten zetten. De druk op de zorg neemt volgens haar toe waardoor de reguliere zorg afgeschaald moet worden. Infectioloog Karimi laat verder weten dat alle coronapatiënten op de ic ongevaccineerd zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel