Gitarist Dylan Prentner ontvangt Han Lammers-studiebeurs

LELYSTAD • Do 18 november 2021 | 22:33 • Donderdag 18 november 2021 | 22:33

Student klassieke gitaar Dylan Prentner uit Lelystad heeft een studiebeurs van het Han Lammers Fonds toegekend gekregen. Het gaat om een bedrag van 5000 euro. De 18-jarige student kreeg donderdagmiddag een waardecheque overhandigd door commissaris van de Koning Leen Verbeek.

De uitreiking van de studiebeurs was in kunstencentrum De Kubus in Lelystad. Daar gaf de student aan het conservatorium in Groningen een concert samen met een paar medestudenten. Prentner zegt dolblij te zijn met de beurs. "Het is nu voor mij mogelijk om mee te doen aan internationale concoursen en festivals. Daar kan ik een hele hoop contacten mee opdoen, mensen leren kennen en masterclasses volgen."


Met een bijdrage van het Han Lammers Fonds (HLF) kunnen Flevolandse jongeren hun talent verder ontwikkelen. Het is een ondersteuning voor jonge Flevolanders die een kunst- en cultuuropleiding volgen. Het fonds is vernoemd naar de eerste commissaris van de Koningin van Flevoland; Han Lammers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel