Beveiliger houdt Nijntje als aandenken aan enerverende nachtdienst

ALMERE • Vr 19 november 2021 | 19:34 • Vrijdag 19 november 2021 | 19:34

Beveiliger Rafael uit Almere heeft een bijzonder aandenken overgehouden aan zijn jongste nachtdienst. Een speelgoed-Nijntje siert sinds vrijdag het dashboard van de beveiliger. Hij vertelt hoe het kon gebeuren dat vier politie-eenheden midden in de nacht op zoek gingen naar een insluiper, maar uiteindelijk het speelgoedkonijn als 'dader' aantroffen.

"Rond vier uur 's nachts moest ik af op een brandalarm op het terrein van de Grondstoffen- en Afvaldienst in Almere Haven. Ik kom daar aan en doe het alarm uit en loop het terrein op. Ik keek nog op het alarmsysteem waar het signaal vandaan kwam en liep daar heen. Het was donker dus ik had mijn zaklantaarn in mijn hand en scheen voor mij uit. Ik sta midden op het perron met allemaal grote containers om me heen en plotseling hoor ik een vrouwenstem zachtjes roepen: Joehoe, ik ben hier. Ik deed mijn zaklantaarn uit om niet verder mijn positie te verraden en liep zachtjes en op mijn hoede naar waar het geluid vandaan kwam. Ik stopte en nogmaals hoorde ik de vrouw gedempt roepen: Ik ben hier, ik heb me verstopt."

Rafael is alleen en weet niet of het om een grap gaat of dat er iets serieus aan de hand is en besluit daarom de noodknop van zijn werktelefoon in te drukken. Hij vertelt zijn eigen meldkamer een insluiping te vermoeden. De meldkamer van het beveiligingsbedrijf attendeert de politie, die prompt met vier eenheden ter plaatse komt. Rafael gaat met ze het terrein op.

Ik ben hier, zoek me dan!
"Terwijl de agenten naar binnen liepen legden ze contact met hun collega's aan de andere kant van het terrein. We liepen perron 1 op. Ik merkte dat de agenten nerveus waren en ze riepen: Politie kom tevoorschijn, laat je zien! Er viel een stilte en een vrouwenstem doorbrak dat: Ik ben hier, zoek me dan."

Volgens Rafael reageerden de agenten vol verbijstering. Hij wijst ze op de containers en heeft het idee dat daar dan misschien iemand in zit.

"Voorzichtig liepen we richting de containers en riepen of er iemand was, inmiddels waren er nog twee agenten op het perron, grote stoere kerels met baarden. We keken in de richting van de containers en plotseling hoorden we achter ons: Zoek me dan! Ik draaide me om en zag een werkbank met dozen en plastic bakken. Nog een keer: Joehoe, ik ben hier. Ik trok de laden open en keek strak in het witte gezicht met zwarte punten van ogen die je priemend aankijken, van de dader."

Het aantreffen van het speelgoedkonijntje breekt de spanning bij de agenten en Rafael. Er wordt hard gelachen en één van de agenten wil het speelgoed bijna kapotslaan. Maar beveiliger Rafael weet dat te voorkomen, waardoor hij voortaan met een nieuwe mascotte op zijn dashboard rond zal rijden. Een aandenken aan een nachtdienst die de beveiliger niet snel zal vergeten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel