Veel meer plaatsen voor wonen met zorg

ALMERE • Ma 22 november 2021 | 10:45 • Maandag 22 november 2021 | 10:45

De gemeente Almere hoopt volgend jaar het aantal plaatsen voor woonzorg-initiatieven flink te verhogen. Met woningbouwcorporaties en zorg- en welzijnspartijen is afgesproken dat er 250 mensen die nu in een zorginstelling verblijven naar een eigen woning verhuizen. De afgelopen jaren waren dat er gemiddeld 100.

De samenwerking tussen de instanties moet ervoor zorgen dat woonzorginitiatieven makkelijker kunnen worden gerealiseerd. Zo moet duidelijker worden waar plek is, maar ook welk type woningen gewenst is. Ook komt er een 'stadsloods', die gaat helpen bij de zoektocht naar geschikte locaties.

Doorbraak
Wethouder Froukje de Jonge spreekt van een doorbraak. "Met elkaar krijg je zaken in beweging. Wij realiseren voor veel meer mensen een passende woning met passende zorg." Ze wijst er op dat het gaat om extra woningen, zodat het project niet ten koste gaat van de woonruimte voor reguliere woningzoekenden. Ook is het belangrijk om de druk op de zorginstellingen te verminderen. "Daar worden veel zorgplekken nu bezet door mensen die klaar zijn met hun behandeling. Wij creëren nu plek voor mensen die die zorg wel nodig hebben."

Om de afspraken volgend jaar ook in de praktijk te kunnen brengen, moet wel de Huisvestingsverordening worden aangepast. Het college van B en W gaat dat binnenkort voorleggen aan de gemeenteraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel