Almeerders aangehouden voor geldvervalsingen

ALMERE • Di 23 november 2021 | 14:23 • Dinsdag 23 november 2021 | 14:23

De politie in Almere heeft maandag vier verdachten opgepakt voor het maken en verspreiden van vals geld. Ze worden ook verdacht van het deelnemen aan een criminele organisatie. Het gaat om vier mannen tussen de 16 en 31 jaar oud. Ze werden aangehouden bij doorzoekingen van acht woningen in Almere.

Het oppakken van de vier verdachten is het resultaat van een langlopend onderzoek naar het maken en verspreiden van vals geld, zegt de politie. Het OM startte begin dit jaar een strafrechtelijk onderzoek na het aantreffen van een aanzienlijke hoeveelheid valse biljetten in een postzak. De nagemaakte eurobankbiljetten bleken in meerdere Europese landen te zijn uitgegeven.

Met aanvullend rechercheonderzoek kwam de politie uit bij de vier verdachten. Bij de huiszoekingen vonden agenten grote sommen geld, fabricagemateriaal en gegevensdragers. Die zijn in beslag genomen. De recherche gaat verder met het onderzoek, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De vier verdachten zitten voorlopig in beperking.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel