Ruim duizend cadeautjes voor arme kinderen

ALMERE • Di 23 november 2021 | 20:37 • Dinsdag 23 november 2021 | 20:37

Leerlingen van verschillende basisscholen in Almere hebben de afgelopen drie weken ruim duizend cadeautjes ingezameld voor arme kinderen in Oost-Europese landen.

De inzameling is onderdeel van de actie 'Kinderen helpen kinderen', die 41Club Almere 155 samen met andere maatschappelijk betrokken organisaties in Duitsland, Denenmarken, Oostenrijk en België organiseert.

Initiatiefnemers Xander Terpstra en Allard Lith waren dinsdagmiddag bij de Internationale Basisschool in de Almeerse Literatuurwijk. Leerlingen hebben daar meer dan tweehonderd cadeautjes ingezameld en ingepakt. Het gaat voornamelijk om schoolspullen en speelgoed.

Klein gebaar maakt groot verschil
Volgens Terpstra is de inzamelingsactie nodig, omdat een klein gebaar een enorm groot verschil kan maken in het leven van een kind dat door slechte economische omstandigheden geen vrolijke decembermaand kan vieren. Veel van de kinderen zijn volgens hem achtergelaten door hun ouders, die zelf naar het buitenland zijn vertrokken om werk te zoeken.

Alle cadeautjes worden in Duitsland verzameld. Daarvandaan vertrekt begin december een konvooi van vijftig vrachtwagens richting Moldavië, Roemenië, Oekraïne en Bulgarije.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel