Apollo Ensemble eist in de rechtbank afgewezen subsidie van twee ton op

LELYSTAD • Di 23 november 2021 | 21:46 • Dinsdag 23 november 2021 | 21:46

Het bestuur van Stichting Apollo uit Lelystad eiste dinsdag in de rechtbank in Utrecht een subsidiebedrag van 200.000 euro op. Dat bedrag had Apollo dat klassieke muziek speelt, gevraagd aan het Fonds Podiumkunsten. Het geld is bedoeld voor veranderingen die het ensemble de komende jaren wil doorvoeren. Het fonds wees de aanvraag af.

De afwijzing van de subsidieaanvraag is oneerlijk en onjuist, betoogde het bestuur. Het ensemble beriep zich onder meer op lovende recensies. Ook voor de deskundigen die de subsidiegever adviseren, had het Apollo Ensemble geen goed woord over tijdens het verweer.

Maar het fonds liet zich niet overtuigen en hield voet bij stuk. Het ensemble uit Lelystad voldoet nog niet aan de minste eisen die het fonds stelt. De advocaat van het fonds zag op de zitting geen enkele reden om het besluit ongedaan te maken. De rechter doet over zes weken uitspraak. Als de rechter het Apollo Ensemble in het gelijk stelt zal het Fonds Podiumkunsten een nieuwe afweging moeten maken.

In een eerdere versie van dit bericht stond dat het Apollo Ensemble bij het niet krijgen van de subsidie noodgedwongen zou moeten stoppen. Volgens het Apollo Ensemble is dat niet juist. Gewenste veranderingen kunnen dan niet plaatsvinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel