Flevoland kleurt oranje voor Orange the World

FLEVOLAND • Do 25 november 2021 | 13:15 • Donderdag 25 november 2021 | 13:15

Almere, Dronten, Lelystad, Emmeloord en Zeewolde kleuren vanaf donderdagavond 16 dagen lang oranje, om zo aan te sluiten bij de internationale campagne 'Orange the World'. Deze campagne vraagt aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes, met als doel het geweld te stoppen. Ook het provinciehuis in Lelystad doet mee aan de actie.

In Dronten wordt de fontein op het Meerpaalplein oranje verlicht, in Emmeloord kleurt het horecaplein op de Deel oranje en in Lelystad en Almere kleuren de stadhuizen oranje. In Zeewolde staan het Kerkplein, de FlevoMeer Bibliotheek, de Raadhuisstraat, het Raadhuisplein en de Belvedère vanaf donderdag tot en met vrijdag 10 december in een oranje licht. Ook hangt er bij het gemeentehuis van Noordoostpolder de komende dagen een vlag met 'stop geweld tegen vrouwen'.

"Orange the World is een wereldwijde campagne", zegt Maria Droog van de Soroptimistenclub, die betrokken is bij de campagne. "Dat is om het geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. De Soroptimisten hebben dat omarmd, want wij hebben als leidraad het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes." Volgens Droog is de actie zich al ver over Nederland aan het verspreiden. "Daar zijn we heel trots op", aldus Droog. De kleur is volgens Droog internationaal een heel aansprekende kleur. Daarom is voor oranje gekozen. "Oranje is de kleur van de zon."

Social sofa
In het teken van de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen onthult burgemeester Roger de Groot donderdag een social sofa op het plein voor de bibliotheek in Emmeloord. Het bankje is gemaakt door Soroptimisten en vrouwen van het Vrouwencentrum met het doel om zo met een blijvend monument aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes. "We hebben daar de laatste twee maanden heel hard aan gewerkt", zegt Maria Droog van de Soroptimistenclub. Met de social sofa wil de organisatie bijdragen aan de verbinding tussen inwoners van de Noordoostpolder en een blijvend monument creëren om zo aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel