Almeerse Baljetgroep en TSR AV stappen naar de rechter vanwege aanbesteding Floriade

ALMERE • Do 25 november 2021 | 12:58 • Donderdag 25 november 2021 | 12:58

Twee Almeerse bedrijven die audiovisuele diensten leveren starten een kort geding tegen de Floriade BV. Het gaat om de Baljetgroep en TSR AV. Dat meldt de website Almere Deze Week en wordt bevestigd door het advocatenbureau dat de bedrijven bijstaat, Maasdam Broers Fischer Advocaten.

De bedrijven hebben gereageerd op een aanbesteding van de Floriade BV. op het gebied van licht, geluid en audiovisuele middelen voor het cultuurprogramma. De uitvraag was volgens de advocaat zo vaag dat het niet mogelijk was een gerichte concurrerende inschrijving te doen. "Met een gerichte inschrijving kan je laten zien dat je de beste partij bent om te voorzien in de behoefte van de Floriade, zowel in kwaliteit als in prijs," zegt advocaat Greetje Fimerius van Maasdam Broers Fischer Advocaten tegen Almere Deze Week.

Maar ondanks veel vragen van de bedrijven bleef het niet duidelijk wat de Floriade BV precies zocht. Uiteindelijk kwam de deadline voor de inschrijving steeds dichterbij en moesten de bedrijven een voorstel neerleggen, wat vervolgens werd afgewezen.

De aanbesteding is gewonnen door een bedrijf dat ook al bij de vorige Floriade in Venlo leverancier was. Daardoor hadden zij veel meer informatie en konden zij een gerichtere aanbieding doen. Wat de bedrijven ook steekt is dat er in de selectiecommissie één of twee personen zitten die ook al voor de vorige Floriade hebben gewerkt en die dus nauw samenwerkten met de huidige winnaar van de aanbesteding.

De Baljetgroep en TSR AV eisen dat de aanbesteding opnieuw wordt gedaan, dit keer met een goed omschreven uitvraag. En dat de herbeoordeling wordt gedaan door een onafhankelijke beoordelingscommissie.

Het kort geding is op 29 november.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel