Gevangenis op slot voor bezoekers vanwege coronabesmettingen

LELYSTAD • Vr 26 november 2021 | 13:31 • Vrijdag 26 november 2021 | 13:31

Vanwege achttien coronabesmettingen in de penitentiaire inrichting (PI) in Lelystad zijn ongeveer 250 gedetineerden in quarantaine. Zij mogen geen bezoek ontvangen. Ook kunnen zij niet aan het werk of deelnemen aan het dagprogramma. Een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen noemt het een vervelende situatie, maar zegt dat de maatregelen nodig zijn om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. De besmettingen zijn namelijk op verschillende afdelingen van de gevangenis ontdekt.

De besmette gedetineerden moeten de hele dag in hun cel blijven. Deze gevangenen worden regelmatig gecontroleerd door de medische dienst. Om ervoor te zorgen dat het virus zich niet verder door de gevangenis verspreidt, moeten de gedetineerden die op dezelfde afdeling zitten in beperkte quarantaine. Zij mogen volgens de PI wel in kleine groepjes luchten. Na vijf dagen moeten de gedetineerden een PCR-test ondergaan. "Afhankelijk van de uitkomst van de PCR-testen wordt bepaald welke vervolgstappen gezet worden", laat de woordvoerder weten.

De inrichting zegt dat de basisregels strikt worden toegepast. "Het houden van 1,5 meter afstand tot elkaar is verplicht. Op plekken waar dat niet mogelijk is, moet een mondkapje worden gedragen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel