Ondernemers balen van vroege winkelsluiting

DRONTEN • Za 27 november 2021 | 17:37 • Zaterdag 27 november 2021 | 17:37

Ondernemers in Dronten zijn teleurgesteld over de strengere coronamaatregelen die het kabinet vrijdagavond heeft afgekondigd. Horeca en niet-essentiële winkels moeten vanaf zondag om 17.00 uur dicht.

"Het is dramatisch", zegt Harmjan Huttinga van THUIS eten & wonen in Dronten. "Het is weer schakelen. Twee weken geleden was er natuurlijk ook een persconferentie. Toen stond de telefoon roodgloeiend. In die weken zijn er duizenden euro's weggegaan aan feestjes die zijn geannuleerd."

Manon Gortzak, de nieuwe eigenaar van Nextdoor Kidswear, is al begonnen met de uitverkoop omdat ze bang is voor nog strengere maatregelen. "Mijn gevoel is dat ze dit doen om de mensen nog even zoet te houden, en dat we dan toch over twee weken horen dat we dicht moeten." Met de vervroegde uitverkoop wil Gortzak voorkomen dat ze met de voorraad blijft zitten. "Je verdient hier niks meer aan."

Creatieve oplossingen
Gortzak en Huttinga hopen door creatieve oplossingen de aankomende periode zo goed mogelijk door te komen. "We hebben vorig jaar heel veel pasboxen bij mensen langsgebracht", zegt Gortzak. "We hebben heel veel vaste klanten die ons enorm steunen. Daarmee houden wij ons hoofd boven water. Dat moet niet te lang duren."

Ook Huttinga blijft positief. "We hebben het kerstmenu geplaatst. Als het hier niet doorgaat dan wordt het take-away. Zoals het er nu naar uitziet zijn we gewoon open. Ik hoop dat mensen denken: dat is ook wel lekker overdag. Dan zijn we in de avond gewoon thuis."

De ondernemers kunnen rekenen op de steun van de inwoners van Dronten. Een jongen uit Dronten heeft zelf in de horeca gewerkt. Hij snapt daarom dat het voor de ondernemers moeilijk is. Sommige Drontenaren gaan eten afhalen bij restaurants. "Dat heb ik de vorige keer ook gedaan", zegt een winkelende mevrouw. "Het is voor een goed doel, maar ik mis de horeca wel."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel