Provincie bemiddelt over participatie omwonenden windpark

DRONTEN • Zo 28 november 2021 | 16:16 • Zondag 28 november 2021 | 16:16

Omwonenden van windpark Hanze in Dronten zijn niet tevreden over de mogelijkheden om te participeren in het windpark. Gedeputeerde Jop Fackeldey van Provincie Flevoland bemiddelt nu tussen de Vereniging van Omwonenden Windpark Hanze en de initiatiefnemers.

Windpark Hanze bestaat uit 15 windmolens ten oosten van Dronten en maakt onderdeel uit van het grotere windplan Groen. Zowel de gedeputeerde als de vereniging willen niet zeggen waar de schoen wringt omdat de onderhandelingen nog bezig zijn. De provincie bemiddelt omdat Gedeputeerde Staten dat graag wil. Zij hopen op meer draagvlak voor het windpark als iedereen baat heeft bij de komst ervan.

Het is niet de eerste keer dat de provincie bemiddelt, bij het Windpark Zeewolde is dit ook gebeurd. "Als provincie mengen we ons niet tot in detail in de participatie-afspraken, maar spannen we ons vooral in voor een goede onderlinge verstandhouding tussen de partijen", aldus een woordvoerder.

Waterschap Zuiderzeeland is aandeelhouder van windpark Hanze, dat weer onderdeel is van windplan Groen. Het waterschap heeft 10 miljoen euro geïnvesteerd. Met de deelname kan het waterschap Flevoland bemalen en het afvalwater zuiveren met windenergie van eigen bodem. Door dit project wordt het waterschap zelfvoorzienend voor wat betreft energieverbruik.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel