Rechtszaak over van fraude verdachte Almeerse drie maanden uitgesteld

ALMERE • Ma 29 november 2021 | 14:12 • Maandag 29 november 2021 | 14:12

De strafzaak tegen een 45-jarige fraudeverdachte uit Almere is door de politierechter uitgesteld. De Almeerse wordt ervan verdacht dat zij als voorzitter van de activiteitencommissie van Sterrenschool De Ruimte 12.000 euro heeft verduisterd.

De vrouw moest maandag voor de rechter in Almere verschijnen. Zij stuurde twee uur voor de zitting een e-mail dat zij besmet is met het coronavirus en in quarantaine moest. De rechter vroeg haar om een medisch bewijs van die ziekte. Maar de vrouw stuurde geen bewijs van een positieve coronatest op naar de rechtbank.

De directeur van de school was wel op de zitting en ook de voorzitter van de Intergraal Kindcentrum Raad. De school vraagt een schadevergoeding voor de verduistering die 2,5 jaar geleden zou hebben plaatsgevonden. De verdachte schreef in de e-mail ook dat zij graag naar de rechtbank wil komen om haar standpunt uit te leggen.

De officier van justitie vroeg om aanhouding van de strafzaak. Het recht van een verdachte om je eigen strafzaak bij te wonen, weegt heel zwaar in Nederland. De rechter kon niet anders dan dit uitstel te verlenen.

De rechtszaak gaat verder op 1 maart.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel