Gratis menstruatietasjes voor vrouwen in Lelystad

LELYSTAD • Ma 29 november 2021 | 17:19 • Maandag 29 november 2021 | 17:19

Lucky Demas uit Lelystad deelt menstruatietasjes uit aan vrouwen en meisjes in Lelystad die zich geen menstruatieproducten kunnen veroorloven. Volgens Demas zijn er veel vrouwen die in 'menstruatiearmoede' leven. Daarom begon ze een doneeractie op Facebook. In de tasjes zitten tampons, maandverband en inlegkruisjes.

"Heel veel mensen zeggen 'het is maar een euro'", zegt Demas. "Maar als je vier dochters hebt en leeft met 50 euro in de week, dan red je het niet om voldoende te kopen om je dochters te helpen die periode door te komen. En dat is best wel erg in een land als Nederland." Volgens Demas zijn er wel organisaties die af en toe acties houden waarbij mensen één pakje maandverband kunnen kopen en de ander dan kunnen doneren. "Maar er zijn natuurlijk ook heel veel gezinnen die net een paar euro te veel verdienen om in aanmerking te komen voor de voedselbank, dus daarvoor ben ik er eigenlijk."

Toen Demas de oproep op Facebook zette, kreeg ze al veel donaties, maar de aanmeldingen liepen in het begin nog niet zo hard. "Het begint nu een klein beetje te komen dat mensen durven te berichten", zegt de Lelystedelinge. "Het heeft even tijd nodig. Mensen blijven wel brengen." Toch zegt ze straks niet alles alleen meer te kunnen financieren. "Ik heb best wel veel donaties gekregen en veel kennissen en familie die steunen, maar mensen moeten me wel blijven helpen. Ik wil hiermee door blijven gaan als het kan."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel