Jeugd-tbs en jeugddetentie voor driedubbele steekpartij in jeugdgevangenis

LELYSTAD • Di 30 november 2021 | 20:27 • Dinsdag 30 november 2021 | 20:27

Een 16-jarige jongen die in april in de justitiële inrichting van Pluryn in Lelystad drie mensen neerstak, is veroordeeld tot jeugd-tbs en 222 dagen jeugddetentie. Bij het steekincident, dat plaatsvond tijdens een les in de keuken van de instelling, raakten een gevangenismedewerker en twee gedetineerden gewond. Twee slachtoffers werden in de borstkas gestoken.

Volgens de rechtbank is er in één geval sprake geweest van poging tot moord. De opgelegde straf komt grotendeels overeen met de eis van de Officier van Justitie. De 16-jarige dader keert volgens de rechtbank niet terug in de justitiële jeugdinrichting (JJI) in Lelystad, maar gaat naar een andere instelling elders in het land.

JJI heeft veranderingen in gang gezet
Pluryn heeft na het incident een intern onderzoek ingesteld. De uitkomsten daarvan worden niet bekendgemaakt, maar volgens een woordvoerder zijn er in de instelling wel enkele veranderingen doorgevoerd. De Inspectie Justitie en Veiligheid heeft erop toegezien dat dit goed gebeurde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel