Staatsbosbeheer houdt NK Plassen Stampen

ALMERE • Wo 1 december 2021 | 13:23 • Woensdag 1 december 2021 | 13:23

Staatsbosbeheer houdt deze week het NK Plassen Stampen. Daarbij is het doel om een video te maken waarin je zo hard en origineel mogelijk in regenplassen stampt. De origineelste sprong per leeftijdscategorie wint een excursie met de boswachter. Het NK begint woensdag en eindigt volgende week woensdag 8 december. Vanaf dan worden de winnaars van alle leeftijdscategorieën bekend gemaakt.

"Het is eigenlijk het idee dat we mensen oproepen om echt dat snertweer in te gaan en te genieten van hoe de mooi de natuur ook dan kan zijn", legt boswachter Amy Zeeman uit Almere uit. Ze is één van de zes juryleden bij het NK. "We hebben een aantal prijzen en een aantal categorieën. Je kunt per leeftijdscategorie je video opsturen. Je zoekt een hele goede plas op. Daar ga je in stampen en daar maak je een video van." De video moet voor 8 december naar Staatsbosbeheer gestuurd worden of op social media gedeeld worden met de hashtag '#NKplassenstampen2021'. "Dan kan het zomaar zijn dat je hele toffe prijzen wint."

Het NK wordt nu elk jaar georganiseerd. "We hebben vorig jaar echt honderden video's gekregen en dat is echt waanzinnig", zegt de boswachter. "Want je merkt vooral ook bij de jongere doelgroep en de oudere doelgroep dat je niet snel meer vies mag worden. Dat hoort natuurlijk niet, want als je wil genieten van de natuur en de natuur echt wil beleven, dan hoort vies worden daar ook gewoon bij."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel