Inzamelingsactie voor arme gezinnen gestart

ALMERE • Wo 1 december 2021 | 13:23 • Woensdag 1 december 2021 | 13:23

De PvdA in Almere is woensdag begonnen met een inzamelingsactie voor de Voedselbank Almere. Net als vorig jaar kunnen mensen op verschillende adressen in de stad houdbare producten doneren. De partij zorgt er vervolgens voor dat het voedsel naar de voedselbank gaat.

Door strenge coronamaatregelen kunnen vrijwilligers van de voedselbank momenteel niet voor de deur van supermarkten staan om producten in te zamelen. Supermarkten vinden dat soort acties in coronatijd niet wenselijk. Vorige week vertelde de voedselbank nog dat juist deze feestmaand altijd belangrijk is om de voorraad bij te vullen.

De Almeerse fractie van de PvdA hoopt met de eigen inzamelingsactie voor extra producten te zorgen. Eén van de adressen waar goederen gebracht kunnen worden is die van PvdA-raadslid Aya Selman. Zij heeft een tent voor de deur van haar woning geplaatst, zodat mensen hun donatie daar kunnen brengen.

Volgens Selman zijn bepaalde producten op dit moment het hardste nodig zoals pasta, tomatensaus, houdbare melk, olie, soep in blik en kindermelk. Selman heeft eind vorig jaar dezelfde actie gehouden. Dat leverde volgens haar veel producten op die voedselbank de eerste maanden van dit jaar kon uitdelen. Ook via de site van Voedselbank Almere kunnen mensen producten doneren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel