Zeven Provinciën mogelijk afgebouwd, daarna naar Peru

LELYSTAD • Do 2 december 2021 | 6:30 • Donderdag 2 december 2021 | 6:30

De Zeven Provinciën van Batavialand in Lelystad wordt mogelijk afgebouwd en daarna verhuisd naar Peru. In het Zuid-Amerikaanse land wordt een groot themapark met attracties gebouwd, genaamd Inka Park. De replica van het vlaggenschip van Michiel de Ruyter zou daarin een plekje moeten krijgen.

Directeur Jan Vriezen van Batavialand bevestigt dat hij hierover in gesprek is met een Nederlander die achter de plannen zit. Omdat er nog geen definitieve knoop is doorgehakt, wil Vriezen op dit moment geen toelichting voor de microfoon geven.

De directeur is enthousiast over het idee, omdat het Inka Park de replica eerst wil laten afbouwen in Lelystad. Volgens Vriezen kan dat een goede impuls zijn voor de werkgelegenheid. De bouw van de Zeven Provinciën ligt sinds 2014 stil, omdat er geen geld meer is om de replica van het zeventiende-eeuwse oorlogsschip af te maken.

Op de site van het toekomstige themapark staat dat Inka Park de afbouw en het transport naar Peru wil financieren. Het themapark laat aan Omroep Flevoland weten nog geen officiële reactie te willen geven, omdat er in januari een officiële aankondiging volgt met meer details over het hele project Inka Park.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel