Plan voor weg tussen Zeewolde en strand Horst

ZEEWOLDE • Do 2 december 2021 | 19:41 • Donderdag 2 december 2021 | 19:41

De gemeenten Zeewolde, Ermelo en Harderwijk willen onderzoek doen naar de aanleg van een weg tussen Zeewolde en strand Horst. Dat schrijven ze in een plan met als doel om op meerdere vlakken beter met elkaar verbonden te raken. Een weg moet daar "op lange termijn" onder andere aan bijdragen.

Op dit moment lopen alle wegen in de regio via Harderwijk en vaart er alleen een pontje van Zeewolde naar strand Horst. Door een verbinding over het Nuldernauw moeten werk, recreatie en wonen in de gemeenten Zeewolde, Harderwijk en Ermelo een impuls krijgen.

Uit het plan wordt niet duidelijk hoe de verbinding eruit moet komen te zien. In het verleden hielden het CDA in Zeewolde en ondernemers uit Ermelo een pleidooi voor een brug, maar die plannen bleken toen onhaalbaar vanwege de hoge kosten. Harderwijk en Zeewolde zijn op dit moment verbonden met een aquaduct.

//script.omroepflevoland.nl/docs/211202_strandhorst-1638480938.jpg

Gemeenten doen onderzoek naar de weg
Bestuurders uit Zeewolde, Harderwijk en Ermelo zijn enthousiast over een weg. Zij willen dat het iets iconisch moet worden, maar schrijven ook dat er nog onderzoek moet worden gedaan: “De drie gemeenten en twee provincies onderzoeken samen of, hoe en wanneer zij deze infrastructurele verbinding kunnen realiseren”, schrijven ze.

De gemeenteraad van Zeewolde sprak donderdagavond over het plan in een commissievergadering. Het plan is nog niet definitief, de gemeenteraad van Zeewolde neemt op 16 december een besluit. De raadsleden van Harderwijk en Ermelo moeten de plannen ook goedkeuren.

Dit artikel is geschreven door Maarten Groeneweg. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Zeewolde en Dronten voor Omroep Flevoland. Voor tips: maarten.groeneweg@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel