Angela Esajas van De Driemaster Leraar van het Jaar

ALMERE • Ma 6 december 2021 | 7:27 • Maandag 6 december 2021 | 7:27

Angela Esajas van De Driemaster in Almere is Leraar van het Jaar in het primair onderwijs geworden. Ze geeft momenteel les aan groep 5/6. Esajas heeft voor het winnen van de titel een wisseltrofee gekregen: de krul.

Volgens de jury van Leraar24 is Esajas "een energieke leerkracht die haar leerlingen het gevoel wil geven dat ze ertoe doen. Ze gelooft niet in zwakke scholen en vindt het beroep leraar het tofste van de wereld: 'Als leraar vorm je de kinderen, wij zijn hun springplank voor hun professionele leven'." De jury vindt verder dat Esajas charisma, authenticiteit en enthousiasme uitstraalt. "Ze is een kandidaat die haar rol pakt om het verschil te maken."

De Almeerse leerkracht kan de winst niet verklaren, maar weet wel dat ze zich onderscheidt haar persoonlijke aanpak. Esajas: "Waar ik heel sterk in ben, is de verbinding en de relatie aangaan. Dat begint 's ochtends al bij de deur. Ik begroet kinderen bij de deur en dat proberen we op zo'n origineel mogelijke manier te doen."

Door de gewonnen titel is Esajas het komende jaar ambassadeur voor Leraar24. In deze organisatie werken Kennisnet, het ministerie van OCW en het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek samen. De Almeerse leerkracht weet nog niet wat haar taak inhoudt, maar verwacht haar vak wel beter te kunnen gaan uitdragen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel