Pakketcentrum PostNL voorbereid op kerstdrukte

ALMERE • Di 14 december 2021 | 22:21 • Dinsdag 14 december 2021 | 22:21

Het pakketcentrum van PostNL op bedrijventerrein Stichtsekant in Almere is voorbereid op de kerstdrukte. Dat zegt depotmanager Tom Engel. Per dag worden nu zo'n vijftigduizend pakketten bezorgd in Almere, Lelystad en Zeewolde. Ook delen van Amsterdam en 't Gooi worden vanuit het pakketcentrum bediend.

Normaal gesproken gaat het om zo'n dertig- tot vijfendertigduizend pakketten. De extra drukte begint met Black Friday en loopt daarna door. "Met Sinterklaas heb je altijd een piek en nu rond kerst gaan we naar een nieuwe piek." Volgens Engel worden er daarom extra chauffeurs ingezet.

Door de coronapandemie is het sinds maart 2020 al continu drukker dan voorheen. Vergeleken met de kerstperiode vorig jaar is de drukte vergelijkbaar. "Toen hadden we een lockdown en mochten winkels niet open, nu mogen winkels maar tot vijf uur open. Dat merk je wel."

Om de drukte goed de baas te kunnen, wordt er ook ingezet op gezelligheid. Zo is er iedere dag wat lekkers voor het personeel. "Het is wat drukker, maar we hebben de ervaring. Op deze manier kunnen we het goed behappen", aldus Engel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel