Eerste woningen in Amerikaanse stijl opgeleverd

ALMERE • Wo 15 december 2021 | 19:43 • Woensdag 15 december 2021 | 19:43

De eerste tien woningen van het project New Brooklyn in Almere Poort zijn woensdag opgeleverd. Het gaat om sociale huurwoningen van woningcorporatie De Alliantie.

De naam New Brooklyn is op twee manieren uit te leggen, vertelt directeur Koen Westhoff van De Alliantie. Aan de ene kant is de bouwstijl Amerikaans en een verwijzing naar de wijk in New York. Dat is te zien aan de aparte gevels en nisjes. "Ook staat de naam voor het geven van nieuwe kansen aan mensen", stelt Westhoff.

Een aantal bewoners is na het krijgen van de sleutel direct begonnen met klussen. Eén van hen is Prince Osei, die samen met zijn vrouw en kinderen in New Brooklyn komt wonen. "Wow, wat een mooi huis. Ik ben echt heel blij", zegt hij. Er moet nog flink geklust worden, maar daar ziet de toekomstige bewoner niet tegen op. "Schilderen, vloeren, de trap, schuren, dat kan ik wel. En ik heb een sterke jongen hier, die kan me ook helpen", zegt Osei, terwijl hij zijn zoontje lachend een knuffel geeft.

In totaal moeten er in de wijk zo'n 1400 tot 1500 woningen komen. Hiervan neemt De Alliantie de sociale huurwoningen, een derde van het totaal, voor haar rekening.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel