PvdA wil meer goedkope woningen in Pampushout

ALMERE • Do 16 december 2021 | 10:02 • Donderdag 16 december 2021 | 10:02

De gemeenteraadsfractie van de Partij van de Arbeid (PvdA) wil dat er meer goedkope woningen in Pampushout in Almere Poort komen. In de huidige plannen zouden er 850 huizen komen, waarvan er 700 in het duurdere segment vallen. Dat vindt de PvdA te veel. Donderdagavond stelt de partij dit dan ook aan de orde op de Politieke Markt.

"Ik denk dat we al heel veel plekken in de stad hebben waar we hele dure woningen bouwen", zegt Erik Theunissen, vice fractievoorzitter van de PvdA Almere. Volgens Theunissen gaat het over woningen boven de 350.000 euro. "En het college schrijft zelf ook bijvoorbeeld in de meerjarenbegroting voor de grondexploitaties dat er een tekort is aan grond voor middeldure en goedkope huurwoningen. Dan vinden we het gek dat het college hier dan kiest voor alleen maar dure woningen."

'Behoefte aan middeldure en goedkope huurwoningen'
Volgens het college zouden er 115 woningen van het middensegment en 20 goedkopere woningen gebouwd worden. Dat vindt Theunissen zeker niet genoeg. "We hebben juist in de stad heel veel behoefte aan middeldure en goedkope huurwoningen en het college doet eigenlijk iets anders."

In de woonvisie die het college nog geen jaar geleden gemaakt heeft stond volgens Theunissen een hele andere verdeling. "Daarin stonden namelijk 600 woningen in de hogere én middeldure segmenten en 260 woningen in het goedkopere segment. Dat is nu ineens helemaal omgedraaid en dat snappen we ook niet zo goed." Volgens Theunissen is dat een stuk betere verdeling dan de verdeling die nu gebruikt is. "We gaan nu in ieder geval een amendement indienen om de verdeling weer terug te wijzigen naar zoals hij was en we zullen zien hoe de rest van de raad erover denkt."

Gepasseerd station
Omwonenden zijn tegen het plan voor de woningen in Pampushout. Zij zijn voor de tweede keer een petitie gestart. Zij vinden dat er vooral groen in het gebied moet blijven. "Dat snap ik aan de ene kant heel goed", zegt Theunissen. "Ik snap het heel goed dat als je daar in het gebied woont dat je denkt dat bos moet blijven zoals het is, maar al meer dan een jaar geleden heeft de raad een andere keuze gemaakt en dit is de uitwerking van die keuze. Het is heel vervelend, maar het is toch eigenlijk wel een beetje een gepasseerd station al."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel