Inzameling voor eigenaar uitgebrande vrachtwagen brengt al ruim 10.500 euro op

URK • Do 16 december 2021 | 13:07 • Donderdag 16 december 2021 | 13:07

Een inzamelingsactie voor Urker Jur Visser heeft binnen een dag al ruim 10.500 euro opgebracht. Dinsdagavond brak er brand uit in zijn vrachtwagen en het voertuig was niet meer te redden.

Het is niet duidelijk wat de brand veroorzaakt heeft. Volgens Visser is sporenonderzoek niet meer mogelijk. Hij noemt de brand een grote nachtmerrie en zegt dat het een flinke strop is voor een kleine ondernemer. Visser werkt op Urk in de logistiek en vervoert vis tussen visbedrijven en vrieshuizen. Omdat de chauffeur nu geen wagen heeft, mist hij ook omzet.

Een dergelijk voertuig is volgens Visser niet all-risk te verzekeren en daarom zijn vrienden en familie een crowdfunding gestart. Ze schrijven: "Zijn gedroomde vrachtwagen is helaas volledig afgebrand. Hierdoor wordt het uitvoeren van zijn werk, lees passie, onmogelijk."

De Urker is erg onder de indruk van de gulle gevers: "Urk is niet altijd positief in het nieuws. Maar dit is ook Urk. De gemeenschap staat voor me klaar. Daar word je stil van. Dat is hartverwarmend."

In totaal wordt er gehoopt op 15.000 euro. Visser denkt dat de totale schade ongeveer 20.000 euro is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel