Verbetering verkeersveiligheid Evenaar moet versneld worden aangepakt

ALMERE • Ma 20 december 2021 | 23:45 • Maandag 20 december 2021 | 23:45

De verkeersveiligheid op de Evenaar in Almere moet veel eerder dan gepland worden verbeterd. Dat vinden de Almeerse VVD en de Partij voor de Dieren die daarom een motie hebben ingediend. Dit doen ze naar aanleiding van cijfers over het aantal ongevallen van de afgelopen twee jaar op de Evenaar, één van de drukste wegen in Almere Buiten.

Er wordt al jaren geklaagd dat de weg onveilig is. Zo zijn er onder meer te veel ongelukken en situaties die nog net goed aflopen. Ook is de weg te smal en te onoverzichtelijk. Buurtcomité veilige Regenboogbuurt/Evenaar ging in 2017 al met raadsleden en wethouder Frits Huis een rondje langs de weg om de verkeersveiligheid te bespreken.

In 2020 waren er 53 ongelukken met vijf gewonden en dit jaar waren dat 38 ongelukken met eveneens vijf gewonden. De VVD en de PvdD vinden dit onacceptabel en willen daarom actie van het college van B en W.

"Almere is een relatief veilige stad als je het vergelijkt met andere steden", vertelt Colette Holter van de Almeerse VVD. "Maar wij schrokken toch wel echt van die 91 ongelukken in nog geen twee jaar. Dat vinden wij zoveel dat we zeggen, dat moeten we aanpakken."

De motie die is ingediend, vraagt daarom aan het college van B en W om de werkzaamheden die nu gepland staan in 2025 naar voren te halen om zo de verkeersveiligheid eerder te verbeteren.

"Onze oproep is om dit begin volgend jaar te bespreken om te kijken of we dit in ons verkeersplan naar voren kunnen halen. Dat betekent wel dat je andere dingen dan naar achteren gaat schuiven maar, wij vinden dat we daarvoor moeten gaan", aldus Holter.

De werkzaamheden zouden dan na goedkeuring in de gemeenteraad komend voorjaar al kunnen beginnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel