Geen afspraken en bezoek in St Jansdal na grote stroomstoring

FLEVOLAND • Do 30 december 2021 | 10:32 • Donderdag 30 december 2021 | 10:32

Alle afspraken in het ziekenhuis St Jansdal in Lelystad en in Harderwijk gingen donderdagmiddag niet door. Dat is het gevolg van de grote stroomstoring donderdagochtend in de vestiging in Harderwijk. De afspraken in de poliklinieken werden geannuleerd en ook was bezoek aan patiënten niet mogelijk.

De stroomstoring in Harderwijk begon om 9:30 uur. Rond 11:15 uur werd de stroomlevering hervat. De verschillende afdelingen van het ziekenhuis werden in fases weer opgestart.

Toen de stroom uitviel, zijn hulpdiensten massaal naar het ziekenhuis gestuurd. Volgens Leonie Boven van de Raad van Bestuur van het St Jansdal hebben alle noodstroomvoorzieningen gewerkt. Wel moesten vier operaties worden stilgelegd. Patiënten zijn volgens haar niet in gevaar geweest.


Er was volgens Van Boven geen sprake van paniek, maar de schrik bij het personeel zat er wel goed in. Omdat niet duidelijk was hoe lang de storing zou duren, werd met verschillende scenario's rekening gehouden. Uiteindelijk was het niet nodig om patiënten met ambulances naar andere ziekenhuizen te vervoeren.

Wat de oorzaak van de storing is geweest is nog niet duidelijk. Dat wordt door energiebedrijf Liander onderzocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel