Weinig vuurwerkafval in Almere Stad

ALMERE • Za 1 januari 2022 | 15:42 • Zaterdag 1 januari 2022 | 15:42

De mannen van de stadsreiniging Almere hadden het niet druk zaterdagochtend. Al vroeg trokken ze er op uit om resten vuurwerk op te ruimen maar afgezien van een paar opgeblazen kliko's en hier en daar wat vuurwerk, kwamen ze niet veel troep tegen.

"Vanwege het vuurwerkverbod en door corona waren er veel minder mensen op straat," denkt André Rusch van stadsreiniging Almere. Dat is ook te merken aan de rust en het feit dat er amper vuurwerkresten te zien zijn in het stadshart van Almere Stad. Al tien jaar weten ze het redelijk netjes te houden in het centrum hoewel er toch wel vierduizend mensen wonen. Rusch: "Dat is mede dankzij de ondernemers en de bewoners. We inspecteren het stadshart, halen alles weg wat er nog aan vuurwerk ligt en legen de prullenbakken zodat de winkels open kunnen."

Zeven man van de stadsreiniging trokken er vanochtend op uit. Daniël Bergonje, die rijdt in de schoonmaakwagen, heeft niet veel te doen. "Alleen maar een beetje rondjes rijden, een beetje vegen en geld verdienen," zegt hij met een brede glimlach. Even later krijgt hij bericht dat er in een andere wijk wel wat aan de hand is. "Twee prullenbakken zijn ontploft," zegt hij. Bij de busbaan in de Stedenwijk treffen we inderdaad twee prullenbakken aan die in de fik gestoken zijn en waar zo te zien ook vuurwerk in afgestoken is. De troep wordt opgeruimd.

"Ik denk dat dit wel het hoogtepunt van de dag is," zegt Rusch. De mannen hebben verder niet veel te doen en ruimen nog overgebleven bladeren op die er nog zijn blijven liggen. "Als ze hier toch zijn, dan pakken we ook het andere werk toch gewoon mee."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel