Zeewolde krijgt vier pauzewoningen voor spoedzoekers

ZEEWOLDE • Wo 5 januari 2022 | 19:53 • Woensdag 5 januari 2022 | 19:53

Woonpalet start een pilot met vier pauzewoningen in Zeewolde. Het gaat om eenpersoonswoningen die nu gebouwd worden in de nieuwe Polderwijk. Inwoners zonder urgentieverklaring die snel een woning nodig hebben kunnen daar maximaal twee jaar verblijven.

Gescheiden inwoners komen bijvoorbeeld in aanmerking voor de woning, al moet Woonpalet de uiteindelijke voorwaarden nog afstemmen met de gemeente Zeewolde en maatschappelijke partijen. De pauzewoningen worden naar verwachting in de zomer opgeleverd.

Bij de woningcorporatie is volgens waarnemend directeur Bertho Eding nog niet duidelijk hoeveel vraag er is naar de woningen. Mocht er minder vraag zijn dan kunnen de pauzewoningen ook gebruikt worden als reguliere woningen: “We willen eerst maar zien of het voorziet in een behoefte.”

Dit is nieuws van de Lokale Omroep van Zeewolde, gemaakt door Maarten Groeneweg. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep van Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Heb je een tip, mail dan naar maarten.groeneweg@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel