Verontwaardiging over prijsstijging stadswarmte

FLEVOLAND • Do 6 januari 2022 | 14:06 • Donderdag 6 januari 2022 | 14:06

Grote verontwaardiging bij inwoners van Lelystad en Zeewolde die gebruik maken van stadsverwarming van EnNatuurlijk. De prijs die zij betalen voor hun energie is fors gestegen, in sommige gevallen gaat het bijna om een verdubbeling van het tarief.

Vooral bewoners van de wijken Warande in Lelystad en Polderwijk in Zeewolde zijn boos. Daar zorgt EnNatuurlijk voor warmte. Veel afnemers van stadswarmte vinden het oneerlijk dat ze de dupe worden van de stijgende energieprijzen omdat ze niet kunnen wisselen van energieleverancier. Een landelijke petitie waarmee tegen de prijsstijging wordt geprotesteerd is donderdag ruim 17.000 keer ondertekend.

EnNatuurlijk zegt de zorgen van de klanten te begrijpen en zegt de tarieven te moeten verhogen door de hogere gasprijs. Ook bij de verwarming door biogas is volgens de energieleverancier aardgas nodig en die prijs wordt doorberekend aan de klant. Het gaat volgens EnNatuurlijk om een gemiddelde tariefstijging van 54 procent per huishouden. Dat komt neer op zo'n 50 euro per maand. Daar gaat nog een compensatieregeling vanuit het Rijk vanaf waardoor elk huishouden gemiddeld 28 euro per maand meer moet betalen voor stadswarmte dan afgelopen jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel