Wandelen in de natuur: "Tegen alles kun je je kleden"

ALMERE • Zo 9 januari 2022 | 18:52 • Zondag 9 januari 2022 | 18:52

Stichting Stad & Natuur Almere daagt bewoners deze maand uit om te komen wandelen in de Almeerse natuur. Wandelen is gezond is de gedachte en dat zou in Almere heel goed kunnen: "Er is hier overal wat te doen", aldus Joyce Grobben van Stad & Natuur. "En wandelen in de natuur zorgt er ook nog eens voor dat je stress vermindert". Speurtochten, bingokaarten en wandelroutes moeten de Almeerder over de streep trekken.

Het is zondagmiddag nou niet bepaald het ideale wandelweer. Zware regenwolken trekken over de stad, afgewisseld met een beetje zon. Het is vier graden als een volle regenboog zich tussen de buien door laat zien. Toch zijn er in het Vroege Vogelsbos in Almere heel wat wandelaars te vinden. Warm gekleed en vaak met een hond aan de lijn: "Je moet er toch evengoed uit, want ze moeten hun behoefte doen", zegt een wandelaar over haar wandeling met de hond.

Ook voor beginners
Stichting Stad & Natuur probeert in januari ook de minder doorgewinterde wandelaar in de benen te krijgen. De organisatie heeft uitgepakt met wandelroutes, speurtochten en bingokaarten: "Wandelen is ontzettend belangrijk. Voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gezondheid", aldus Grobben van Stad & Natuur. Nu de Kerstmaand erop zit wil ze Almeerders weer in beweging krijgen.

"Tegen alles kun je je kleden"

— Joyce Grobben, Stad & Natuur

Maar dat koude weer dan? "Tegen alles kun je je kleden", gelooft Grobben. Dus: "Regenlaarzen aan of dikke schoenen, jas aan, muts op en gewoon lekker naar buiten. Want binnen zitten hebben we al genoeg gedaan de afgelopen tijd". Op de website van Stad & Natuur zijn allerlei activiteiten te vinden, om het wandelen leuk te maken voor jong en oud.

“We hebben diverse wandelroutes uitgezet die starten bij verschillende locaties van Stad & Natuur. Doe bijvoorbeeld een rondje Den Uylpark en Beatrixpark of maak een lange wandeling bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders", vertelt Margrietha Rengers van Stad & Natuur, "maar je kunt bijvoorbeeld ook speuren met één van de vele speurtochten, zoals de vernieuwde speurtocht Schaapje in het bos in het Vroege Vogelbos in Almere Haven".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel