Provinciale Statenleden willen jongerenraad

FLEVOLAND • Wo 12 januari 2022 | 10:32 • Woensdag 12 januari 2022 | 10:32

Flevolandse jongeren moeten kennismaken met de provinciale politiek via een jongerenraad. Dat is het plan van de ChristenUnie, de PVV, de Partij van de Arbeid, DENK en de Partij voor de Dieren. In de raad moeten jongeren in discussie gaan en zo hun stem laten horen. Het voorstel wordt woensdagmiddag door het provinciebestuur besproken.

Volgens de partijen speelt de jongerenraad in op een wens van jongeren. Dat bleek in december tijdens het Provinciaal Jeugddebat. De raad zou maandelijks moeten bijeenkomen en in eerste instantie vooral moeten praten over het klimaat en de doelstelling 'CO2 neutraal in 2050'. "We vonden het als Statenleden een goed idee", zegt Bryant Heng van de ChristenUnie. "Wij zijn als Provinciale Staten al drie jaar bezig met de vraag hoe we meer jongeren kunnen betrekken bij de politiek."

Volgens Heng is er te veel afstand tussen jongeren en de provinciale politiek. "Er wordt veel gesproken over, maar te weinig met de jongeren. We willen ze meer betrekken in de politiek." De partijen hopen met de raad ook meer te weten te komen over wat er leeft onder de jongeren.

Provinciale Staten besluiten eind deze maand over het voorstel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel