Algen maken natuurfietspad te glad en is per direct afgesloten

LELYSTAD • Wo 12 januari 2022 | 14:26 • Woensdag 12 januari 2022 | 14:26

Het natuurfietspad langs de Larservaart wordt uit veiligheidsoverwegingen per direct gesloten. Door extreme algengroei - zeker in combinatie met vocht en bevriezing - is het fietspad op sommige plekken zo glad dat veilig fietsen niet mogelijk is, laat het Flevo-landschap weten.

Het Larservaartfietspad is ongeveer 10 kilometer lang en loopt parallel aan de N302/Larserweg tussen Lelystad en de bossen langs het Veluwemeer. Het fietspad slingert door bosgebied, rietvelden en wilde stukken natuur. Er staan wel borden langs de route die waarschuwen voor verraderlijke gladheid, maar dat voorkomt niet alle glijpartijen. Het Flevo-landschap zegt de veiligheid van haar bezoekers voorop te hebben staan en ziet sluiting van het pad als enige oplossing om ongelukken te voorkomen.

Ondertussen kijkt de organisatie hoe ze het pad structureel, in alle jaargetijden, veilig begaanbaar kan maken. Fietsers kunnen gebruik maken van de fietsroute over het Larserpad.

Het is nog niet bekend wanneer het Larservaartfietspad weer zal worden geopend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel