Provinciaal Statenlid Kees Kok stapt over van de PVV naar JA21

FLEVOLAND • Wo 12 januari 2022 | 15:39 • Woensdag 12 januari 2022 | 15:39

Provinciaal Statenlid Kees Kok stapt over van de PVV naar JA21. Dat bevestigt de fractievoorzitter van de PVV, Willem Boutkan.

JA21 had vijf zetels in de Provinciale Staten. Met de komst van Kok worden dat er zes, want politici mogen volgens de regels van de Kiesraad hun zetel behouden als ze van partij wisselen. Door zijn vertrek bij de PVV gaat die fractie van vier naar drie zetels. JA21 en de PVV zijn beide oppositiepartijen. De wissel heeft geen gevolgen voor de coalitie. Provinciale Staten heeft 40 zetels verdeeld over 16 partijen.

Kok zegt om 'persoonlijke redenen' te vertrekken bij de PVV: “Ik heb altijd prettig samengewerkt met de PVV-fractie en hoop en verwacht dat dit zo blijft.” Hoewel zijn overstap officieel nog bekrachtigd moet worden, begint het Statenlid per direct bij JA21: “Bij deze beginnende partij in ontwikkeling kan veel gaan gebeuren”, aldus Kok. Welke thema’s hij onder zijn hoede krijgt is nog niet bekend.

Kok heeft een juridische achtergrond en zit sinds 2011 in de Provinciale Staten van Flevoland. Van 2012 tot 2019 was hij voor de PVV ook lid van de Eerste Kamer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel