Brood zo'n vijf procent duurder

FLEVOLAND • Wo 12 januari 2022 | 17:08 • Woensdag 12 januari 2022 | 17:08

Bakkers zien zich genoodzaakt om de prijzen van brood en banket extra te verhogen. Ook bakkers in Flevoland ontkomen daar niet aan, zo geven meerdere van hen te kennen.

Volgens brood- en banketbakkerij Prins, die meerdere winkels in Flevoland heeft, is de prijsstijging best wel fors, namelijk tot vijf procent. Ook bakkerij Brouwer op Urk geeft aan dat de prijzen, bovenop de normale inflatie, extra zijn gestegen. De bakkerij heeft het nog niet exact uitgerekend, maar verwacht wordt dat de consument zo'n drie procent meer moet gaan betalen. Bakkerij Schaap uit Noordoostpolder zegt evenmin te ontkomen aan prijsstijgingen.

Dat brood en banket duurder wordt, heeft meerdere oorzaken. Grondstoffen zoals tarwe, meel, suiker en boter worden duurder. Daarnaast is het gebruik van de ovens een hogere kostenpost vanwege de gestegen energieprijzen. En bakkers zijn bovendien meer kwijt aan het inkopen van verpakkingsmateriaal.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel