'Maak meer werk van dierenwelzijn, niet alleen de wettelijk verplichte taak'

ALMERE • Do 13 januari 2022 | 13:20 • Donderdag 13 januari 2022 | 13:20

Almere moet meer werk maken van dierenwelzijn en niet alléén opkomen voor dieren in nood. Dat is de oproep van de Almeerse fractie van Partij voor de Dieren (PvdD). De partij wil dat de gemeente meer doet dan alleen de wettelijk verplichte taken. De PvdD springt donderdagavond op de Politieke Markt opnieuw in de bres.

Vorig jaar liet de gemeente weten dat slechts één ambtenaar dierenwelzijn in zijn of haar portefeuille heeft. En dan ook slechts voor de helft van diens werkuren. Een halve fte is wat de Partij voor de Dieren betreft veel te weinig om het dierenwelzijn in Almere te verbeteren.

Waar moet de gemeente op inspringen?
Eén van de mogelijke actiepunten is de verkoop van bijvoorbeeld konijnen bij tuincentra. Volgens de PvdD worden jaarlijks zo'n honderd konijnen bij Almeerse dierenasiels gebracht en is dat het resultaat van impulsaankopen. De gemeente zou de verkoop van konijnen expliciet kunnen verbieden, aldus Marjolijn Veenstra van de Partij voor de Dieren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel