Vrouw met hond aangevallen door twee pitbulls: 'We hopen dat onze hond het redt'

LELYSTAD • Do 13 januari 2022 | 14:25 • Donderdag 13 januari 2022 | 14:25

Een vrouw en haar hond zijn dinsdag gewond geraakt toen ze door twee pitbulls werden aangevallen. Dat gebeurde in de Waterwijk in Lelystad. De vrouw werd in haar hand gebeten en door een van de pitbulls omver gesleurd, ze liep daarbij verwondingen aan beide knieën op. De hond raakte zwaargewond en is in kritieke toestand.

De man van de vrouw die werd aangevallen is erg boos. "Mijn vrouw durft niet meer naar buiten. Als ze in de achtertuin zit heeft ze een mes bij zich. Ze is vandaag 66 geworden, maar het is geen feest. Dit verwacht je toch niet op je oude dag."

De vrouw liep buiten met de hond op een parkeerplaats toen ze zag dat een witte pitbull naar een kat zat te loeren. Ze probeerde de kat weg te jagen zodat de hond de kat niet zou pakken. Daarop werd ze zelf aangevallen door de hond. Al snel kwam een tweede pitbull om de hoek gerend die haar hond aanviel. Toen ze hem probeerde af te weren werd ze gebeten in haar hand.

Hechtingen en operatie
De hond is zo erg toegetakeld dat hij op verschillende plekken moest worden gehecht. Ook is er een spier doorgebeten waardoor hij niet meer goed kan lopen. Het is nog niet duidelijk of hij het redt. Als hij het wel haalt, zal de hond nog een keer geopereerd moeten worden. De kosten daarvoor lopen in de duizenden euro's.

Onderstaande foto kan als schokkend worden ervaren.

Ontsnapt
De man heeft aangifte gedaan bij de politie die vervolgens bij de eigenaar van de hond verhaal is gaan halen. De man zei dat de honden niet van hem zijn, maar dat hij alleen op ze past. Volgens hem waren ze ontsnapt uit de achtertuin.

De man van de aangevallen vrouw moet de schade verhalen op de eigenaar, maar tot een gesprek is het nog niet gekomen. "Ik ben ook niet van plan om bij hem aan de deur te gaan", vertelt hij. "Ik weet niet of ik mij dan kan beheersen."

Niet de eerste keer
Volgens hem is dit niet de eerste keer dat de honden iemand aanvallen. Andere bewoners zouden alleen niet durven om actie te ondernemen. "Het is levensgevaarlijk. Je moet er niet aan denken wat er was gebeurd als er een kind rondliep."

Volgens de politie worden bijtincidenten altijd doorgegeven aan de gemeente. Het is afhankelijk van de schade en of het de eerste keer is wat er met de hond moet gebeuren. Een maatregel kan een muilkorf of verplichte aanlijnplicht zijn, bij zwaardere gevallen kan de hond in beslag worden genomen. In dat geval wordt de hond onderzocht en beoordeeld of de hond het gedrag kan afleren of dat hij moet worden afgemaakt.

De eigenaar van de twee pitbulls was niet bereikbaar voor commentaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel