Flevolandse scholen sturen vaakst klassen naar huis

FLEVOLAND • Vr 14 januari 2022 | 12:41 • Vrijdag 14 januari 2022 | 12:41

Bij ongeveer 30 procent van de scholen in Flevoland zijn één of meerdere klassen in de eerste dagen na de kerstvakantie naar huis gestuurd. De belangrijkste reden hiervoor is dat er geen leraar is, onder meer vanwege een coronabesmetting. In Flevoland worden landelijk gezien de meeste leerlingen thuisgehouden, ziet de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS).

Geen enkele directeur in Flevoland hoefde de school helemaal te sluiten, blijkt uit de peiling. Voor het onderzoek heeft de vakbond bijna duizend schooldirecteuren uit heel Nederland gesproken. De schoolbazen hebben grote zorgen over het tekort aan personeel, want bij een besmetting van een leraar is er meestal geen vervanging. "De verwachting is dat er de komende tijd steeds vaker klassen naar huis moeten worden gestuurd, want er is nauwelijks personeel te vinden," zegt AVS-voorzitter Ingrid Doornbos. Ze roept de minister op om dit probleem zo snel mogelijk op te pakken.

Verder maken schoolleiders zich zorgen over de ventilatie. De vereniging wil dat er geld moet komen om de kwaliteit van de schoolgebouwen op orde te brengen. "Zo kunnen we besmettingen, de werkdruk voor schoolleiders en eventuele schoolsluitingen voorkomen", besluit Doornbos.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel