Handhaving in betaald parkeerzones rond centrum begonnen

ALMERE • Vr 14 januari 2022 | 17:47 • Vrijdag 14 januari 2022 | 17:47

Na twee weken staan ze er allemaal, de parkeerautomaten rondom het centrum van Almere. Mensen die hun auto hier willen parkeren moeten vanaf vrijdag daarom goed opletten én betalen, want de gemeente rijdt rond met scanauto’s om niet-betalers op de bon te slingeren.

De handhaving op betaald parkeren in de randwijken van Almere Centrum liet even op zich wachten. Sinds 1 januari geldt dat er in de desbetreffende zones al betaald moest worden, alleen stonden er nog geen parkeerautomaten.

Angst voor vernielingen tijdens oud en nieuw
Dat heeft volgens VVD-wethouder Julius Lindenbergh te maken met de jaarwisseling. "We komen uit de kerstvakantie en veel van onze leveranciers waren ook gewoon met vakantie. Dus we hadden de keuze: of iets ervoor, of iets erna. En als je het iets ervoor doet heb je de kans dat er met vuurwerk wat mis gaat. Daarom hebben we gekozen om ze nu aan te leggen, want we willen geen geld van de inwoners weggooien."

Betaald parkeren is ingevoerd in de Staatsliedenwijk, het Odeongebied, Stedenwijk-Midden, Stedenwijk-Noord, bedrijventerrein Randstad en de Filmwijk. De automaten die zijn neergezet liggen soms ver uit elkaar. Op social media reageerden veel mensen dat zij hierdoor lang moeten lopen naar een automaat. De wethouder raadt die mensen aan om een parkeerapp te downloaden.

Parkeeroverlast randgebieden kan gemeld worden
Op dit moment denkt de gemeente nog niet aan een verdere uitbreiding van betaald parkeren. Almeerders die net buiten de randgebieden wonen van het betaald parkeren en daardoor parkeeroverlast ervaren van mensen die gratis willen parkeren, kunnen dit melden bij de gemeente. De gemeente is dan bereid te kijken of de betaald parkeren zones uitgebreid kunnen worden.

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Vincent Smit. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel