Nieuw woonzorgcomplex Triade Vitree bijna klaar voor bewoners

ALMERE • Zo 16 januari 2022 | 16:14 • Zondag 16 januari 2022 | 16:14

Triade Vitree heeft dit weekend een nieuw woonzorgcomplex ingericht in Almere Buiten. Maandag zullen 72 cliënten van zeven verschillende vestigingen in Flevoland hun intrek nemen in de nieuwe locatie aan de Sieradenweg. Met een terrein van twee hectare groot is dit de grootste vestiging in de provincie.

Op het terrein staan vijf lage gebouwen en één hoog gebouw. De lage panden bestaan uit twee delen. "In iedere kant kan een groep van vier wonen", zegt regiomanager Arjen Tolsma. "In het grote gebouw wonen mensen met een iets grotere zelfstandigheid. Zij hebben allemaal een eigen appartement."

Bouw en inrichting
Bij de bouw en inrichting van de gebouwen stond de verstandelijke beperking van de cliënten met een intensieve zorgvraag centraal. Zo is er rekening gehouden met de zichtlijnen. Dit zorgt ervoor dat de begeleider goed kan zien waar een cliënt zich bevindt. Ook is het plafond gemaakt van geluiddempend materiaal.

"We hebben ons gefocust op het kleinschalig wonen", vertelt regiomanager Zubainda Hussain. "Dit om ervoor te zorgen dat elke cliënt de individuele begeleiding kan ontvangen waar hij of zij behoefte aan heeft. Onze cliënten hebben behoefte aan een prikkelarme omgeving."

Spannend
Komende week is de grote verhuizing. En dat zijn best intensieve dagen voor de bewoners, vertelt Hussain. "Veel vinden het spannend. Een verhuizing is voor ons allen al spannend. Cliënten hebben baat aan een vertrouwde omgeving. Zij verlaten nu een vertrouwde omgeving en gaan naar een nieuwe, aan ons de taak om hen daar zo goed mogelijk in te begeleiden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel