Protest tegen bebouwing populair speelterrein

LELYSTAD • Ma 17 januari 2022 | 6:00 • Maandag 17 januari 2022 | 6:00

Inwoners van Lelystad Haven zijn een petitie gestart om te voorkomen dat een populair groot speelterrein voor kinderen wordt volgebouwd met woningen. Het gaat om een verhard veld, waar kinderen onder meer kunnen skaten, basketballen en voetballen.

Marleen Vos woont al achttien jaar in de wijk en is moeder van drie kinderen, die vaak spelen op het terrein. "Dit is een locatie precies tussen de basisschool, de BSO en andere kinderopvanglocaties. Er wordt veel gebruik van gemaakt. Er is geen andere verharde speelplek in Haven waar de kinderen terechtkunnen."

Petitie
Moeder Mascha van Gessel begon woensdag een petitie tegen de plannen voor woningbouw. "De teller staat nu op 253 mensen die getekend hebben. Bij de start stonden binnen twee uur al tachtig mensen op de lijst. Ik snap dat er huizen nodig zijn omdat er een groot tekort is. maar ik snap niet waarom dit ten koste moet gaan van jongeren. In het verleden zijn al heel veel speelvelden voor jongeren weggehaald."

De petitie tegen woningbouw op het speelterrein zal binnenkort worden aangeboden aan de gemeente Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel