Plan voor straatracen op landingsbaan Lelystad Airport

LELYSTAD • Di 18 januari 2022 | 11:52 • Dinsdag 18 januari 2022 | 11:52

Straatracen moet mogelijk worden op Lelystad Airport. Dat wil raceliefhebber Antonius van Scheppingen uit Lelystad. Hij brengt het idee dinsdagavond in op de motiemarkt van de gemeente.

De races gebeuren nu geregeld illegaal, zegt Van Scheppingen. Dat gebeurt onder meer op de IJsselmeerdijk bij Lelystad. Hij wil de races nu legaal houden op de landingsbaan van Lelystad Airport. "Dat is natuurlijk een hartstikke mooi lang stuk", zegt Van Scheppingen. "Het is echt de perfecte situatie. Er is een aanrij- en een uitrijroute."

400 meter racen
Bij het straatracen leggen twee motorrijders naast elkaar zo snel mogelijk 400 meter af. De bestuurders van de racemachines kunnen niet echt sturen, zegt de initiatiefnemer. "Je moet niet in een bocht terechtkomen en mocht je je rem iets te laat aangrijpen, kun je in ieder geval nog een stukje doorrijden. Die landingsbaan is toch zo'n twee kilometer lang."

"Het gaat echt om de kwaliteiten van de coureur en het blok en de motor die eronder zit", zegt Van Scheppingen. Tijdens de motiemarkt zal de gemeenteraad beoordelen of zijn plan levensvatbaar is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel