Floriade heeft vijf ton nodig voor bouw van restaurant

ALMERE • Di 18 januari 2022 | 15:19 • Dinsdag 18 januari 2022 | 15:19

De Floriade gaat de bouw van een restaurantgebouw op het terrein zelf betalen. Eerder was het nog de bedoeling om dit aan de horeca-exploitant over te laten.

De coronacrisis zorgt er echter voor dat horecabedrijven het moeilijk hebben. Daarom is gekeken hoe bijgedragen kan worden "aan het verminderen van de onzekerheden die de pandemie bij deze deelnemers veroorzaakt", zo schrijft de gemeente.

'Belangrijke schakel'
Het gebouw waar het om gaat is namelijk 'een belangrijke schakel in het kwalitatief hoogwaardige horeca-programma.' Wat de bouw van het pand exact kost is niet bekendgemaakt.

De Floriade en gemeente spreken over een investering van 500.000 euro. Daarbij is al rekening gehouden met de verkoop van het pand na afloop van het evenement.

Meerdere tegenvallers
Het bedrag van vijf ton haalt de gemeente uit een pot met geld dat al opzij was gezet om tegenvallers op te vangen. Het college van B en W waarschuwt tegelijkertijd dat ook voor andere tegenvallers waarschijnlijk geld nodig is.

"Bij een evenement van deze omvang is dat overigens niet ongebruikelijk, zeker niet gezien de bijzondere omstandigheid van COVID-19." Probleem is bijvoorbeeld dat de sponsorinkomsten van het evenement ver achterblijven.

Op het Floriadeterrein komen in totaal drie grote restaurants te staan en "tientallen kleinere gelegenheden die een ruimte met andere functies delen." Volgens de gemeente varieert het aanbod straks "van gezonde afhaalmaaltijden tot een sterrenmenu, met als basis producten uit onze nabije omgeving."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel