Rechtszaak over Laakse Strand als enige naaktstrand in Zeewolde

ZEEWOLDE • Di 18 januari 2022 | 19:58 • Dinsdag 18 januari 2022 | 19:58

De gemeenteraad van Zeewolde mag helemaal niet bepalen dat bepaalde stranden in Zeewolde verboden zijn voor naaktrecreatie. Dat stelde de advocaat van Naturisten Federatie Nederland Open en Bloot dinsdag bij de bestuursrechter in Utrecht. De federatie heeft de gemeente voor de rechter gedaagd.

De gemeente heeft een besluit genomen dat naaktrecreatie op het Laakse Strand mag, en nergens anders. De federatie heeft bezwaar gemaakt tegen dat besluit. De gemeente verklaarde de naaktclub daarvoor niet ontvankelijk. De federatie stapte daarop naar de rechter.

De gemeente hield ook in de rechtbank vast aan haar standpunt. De naturistenfederatie is van mening dat de wet luidt dat er een strand mag worden aangewezen. Maar niet dat die wet dan gebruikt kan worden om naaktrecreatie op alle andere plekken in Zeewolde te verbieden. Ook zijn er nog formele fouten in deze zaak gemaakt, maar de naturistenclub wil daar niet mee winnen. Zij willen een inhoudelijk oordeel van de rechter. Die doet over 6 weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel