"De leefbaarheid van Parkwijk staat op het spel"

ALMERE • Wo 19 januari 2022 | 6:17 • Woensdag 19 januari 2022 | 6:17

De voorgenomen bouw van twee appartementencomplexen zet de leefbaarheid van Almere Parkwijk op het spel. Dat zegt bewoonster Deborah Recinos. De gemeente wil langs de Boomgaardweg in totaal zo'n 80 appartementen realiseren voor starters en dak- en thuisloze jongeren. Volgens Recinos zijn de plannen een garantie voor een overmaat aan problemen.

Deborah Recinos wil namens buurtbewoners inspreken tijdens de Politieke Markt in de hoop de bouw van de twee flatgebouwen tegen te houden. "De Parkwijk is een wijk waar veel senioren wonen die op zoek zijn naar rust. Die ouderen zitten helemaal niet te wachten op de bouw van een 15 meter hoog appartementencomplex op een steenworp afstand van hun voordeur." Ze noemt het plan 'bijzonder onverstandig'. "Die appartementen zijn voor dak- en thuisloze jongeren uit het hele land. Ik zie het in de zomer al voor me. Met kratten bier, harde muziek en we gaan ervoor."

200 handtekeningen
Ze heeft in de buurt handtekeningen opgehaald van medebewoners die zich ook zorgen maken over de plannen. "Ik heb er al 200 binnen." Recinos maakt zich weinig illusies over de inspraak die de gemeente aan de bewoners belooft. "We mogen zo meteen kiezen uit de kleuren bakstenen en welke boompjes er worden geplant."

Recinos is ook fel tegen het plan één van de twee appartementencomplex pal naast jeugdpsychiatrisch centrum Fornhese te plaatsen. "De jongeren in het centrum zijn dan alle privacy kwijt want de bewoners van die voorgenomen flat kijken rechtsreeks in hun slaapkamer. En dat bij jongeren wier herstel gebaat is bij zo min mogelijk prikkels. Hoe verzin je het."

'Niet meer prettig om te wonen'
Recinos vreest dat de wijk te maken krijgt met een overmaat aan mensen die om welke reden dan ook hulp nodig hebben. "Hier zit al GGz locatie De Meregaard, Jeugdpsychiatrisch Centrum Fornhese, school voor speciaal onderwijs De Bongerd en Amethist verslavingszorg. Als hier nog meer zorg geclusterd wordt dan er nu al is, is het voor ons bewoners niet meer prettig om hier te wonen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel