Gemeente wil 'waterplannen' snel realiseren

ZEEWOLDE • Do 20 januari 2022 | 10:04 • Donderdag 20 januari 2022 | 10:04

De gemeente Zeewolde wil haast maken met het realiseren van plannen voor verbeteringen op en langs de waterkant. Het gaat om zeventien ideeën van diverse verenigingen en inwoners, zoals het creëren van een 'rondje Zeewolde' voor de pleziervaart. Ook is er de wens voor een aanlegplaats voor boten bij het Woldstrand, het tegengaan van kroos in de watergangen en de realisatie van een kanoroute door het bos Horsterwold.

Na jaren inventariseren en een vertraging door de coronacrisis wordt nu ingezet op een versnelde verwezenlijking van de plannen. Het college van burgemeester en wethouders heeft de ideeën in drie categorieën verdeeld. Initiatieven die eenvoudig te realiseren zijn, plannen die wat lastiger te verwezenlijken zijn en echt complexe ideeën.

Onder de makkelijkere plannen valt het plaatsen van handvatten aan steigers. Volgens Kees Maas van watersportvereniging Blauwe Diamant is het soms lastig voor kanoërs om aan te meren. Ook Henk Meijer van roeivereniging Amenophis hoopt dat de oevers aangepakt worden. Roeiboten liggen laag in het water en kunnen soms lastig aanmeren bij hoge oevers.

Voorwaarde is wel dat de initiatiefnemers zelf op zoek gaan naar een financiële onderbouwing van de plannen en het beheer ervan. Meebetalen aan de plannen is volgens de roeivereniging lastig. Meijer hoopt afspraken te kunnen maken over het onderhoud van de te bouwen steigers en oevers.
De gemeenteraad praat in februari over het Waterplan Zeewolde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel