Huisartsen Emmeloord moeten patiëntenstop invoeren

EMMELOORD • Za 22 januari 2022 | 10:27 • Zaterdag 22 januari 2022 | 10:27

Huisartsen in Emmeloord hebben een patiëntenstop afgekondigd. Het aantal patiënten per huisartsenpraktijk is de afgelopen jaren in Emmeloord flink opgelopen. Nu er geen einde aan de extra aanwas van patiënten lijkt te komen en corona zwaar drukt op de zorg, hebben de huisartsen besloten een patiëntenstop in te voeren.

De Emmeloordse dokterspraktijken hebben gemiddeld zo'n 2500 patiënten, terwijl een praktijk gemiddeld 2095 patiënten heeft. De druk is al een paar jaar hoog in Emmeloord.

De coöperatie van huisartsen Medrie zoekt nu een oplossing voor Emmeloord. Regiomanager voor Flevoland Marian Lemmers zegt dat de nood wordt gezien, maar dat het lastig aan te geven is wanneer er een oplossing gevonden is.

Een mogelijke oplossing is het vinden van vijf nieuwe huisartsen en vier waarnemers voor bestaande praktijken zegt praktijkmanager Natasha de Jong van Gezondheidscentrum West. Volgens haar komen nieuwe artsen niet zo snel naar het platteland. Ze blijven vooral in of rond de studentensteden hangen. Het is volgens haar een landelijk probleem.

Patiënten die op de wachtlijst staan, zijn voor niet-acute zorg voorlopig aangewezen op de huisarts in hun oude woonplaats. Voor acute zorgsituaties zijn de plaatselijke huisartsen in Emmeloord wel beschikbaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel