CDA wil gezamenlijk bouwen in Pampushout

ALMERE • Za 22 januari 2022 | 11:56 • Zaterdag 22 januari 2022 | 11:56

Het CDA in Almere vraagt het college van burgemeester en wethouders om een deel van de kavels in Pampushout te reserveren voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

Bij CPO kan een groep mensen gezamenlijk een bouwer inschakelen om voor hen woningen te bouwen. Door de gezamenlijke inkoop van bouwmaterialen en arbeid kan er goedkoper gewerkt worden. Volgens het CDA zijn er veel ouderen in Almere die samen op één plek willen bouwen. Dat geldt ook voor starters op de woningmarkt.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap zorgt volgens de partij ook voor meer verbondenheid in de samenleving: "Door ruimte te bieden aan mensen die gezamenlijk een bouwproject willen realiseren, ontstaan hechte gemeenschappen die zorgen voor meer saamhorigheid en veiligheid in de buurt."

Volgens gemeentelijke plannen komen er 850 woningen in Pampushout. Hoeveel daarvan onder CPO zouden moeten vallen weet het CDA niet, dat moet de gemeente uitzoeken. Het voorstel wordt donderdag tijdens de politieke markt besproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel