Ondernemers en politici praten over onveilige situaties bedrijventerreinen

LELYSTAD • Wo 26 januari 2022 | 10:23 • Woensdag 26 januari 2022 | 10:23

Een groep ondernemers uit Lelystad wees politici woensdagochtend op onveilige situaties op de verschillende bedrijventerrein in de stad. In totaal zijn er negen fractievoorzitters die met de ondernemers twee uur lang rondreden in een bus. Het is een initiatief van Bedrijfskring Lelystad (BKL).

De bus stopte onder meer op de bedrijventerreinen Zuiderpark, Flevopoort en Noordersluis. Ter plaatse legden ondernemers die daar gevestigd zijn uit wat er beter kan op het bedrijventerrein. Ze hopen dat de politici hier vervolgens wat mee gaan doen.

Volgens BKL directeur Sandra Kamp gaat het niet alleen om veiligheid, maar bijvoorbeeld ook om de netheid van de terreinen, busverbindingen en dat er op sommige plekken geen sneeuw wordt geruimd. ''Negen van de vijftien fracties die zich aanmelden vind ik een heel mooi teken van betrokkenheid. Dus we gaan er ook heel open en positief in. We gaan in gesprek. Niet vingerwijzen of wat dan ook. Gewoon kijken wat kan er beter? En hoe? En wanneer gaan we dat dan doen?''

Aparte fietspaden en verlichting
Floris Kruijsifix, vestigingsmanager van Ekris BMW en MINI is één van de ondernemers die in gesprek ging met de fractievoorzitters. Zijn bedrijf zit gevestigd aan de Poseidonweg, op bedrijventerrein Flevopoort langs de A6. Kruijsifix ziet op dat terrein meerdere gebreken. Zo ligt er volgens hem nog steeds een bouwweg en wordt er veel afval gedumpt door mensen die bij de naastgelegen fastfoodketens hebben gegeten.

''Daarnaast willen we graag camerabewaking. Dat is ook goed voor alle mensen die hier op de fiets naartoe komen. Ze rijden door weer en wind over deze weg, die ook erg smal is. Het is wachten op ongelukken.'' De ondernemer hoopt dat de politici na het bezoek aan het terrein inzien dat er verlichting en een apart fietspad moeten komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel